Natečaj Rural Inspiration Awards 21

EIP projekt Seneno meso in mleko, smo na pobudo MKGP-  Mreže za podeželje prijavili na natečaj Rural Inspiration Awards 21.

Med finaliste je prišel slovenski projekt, ki je namenjen obnovi v naravnih ujmah poškodovanih gozdov in v katerem so glavni upravičenci do sredstev lastniki gozdov in Zavod za gozdove Slovenije, je bil izmed 125 prijavljenih projektov iz držav članic EU izbran v krog 20 finalistov evropskega Natečaja nagrade za navdihujoče projekte podeželja 2021 (Rural Inspiration Awards 2021). Natečaj je razdeljen na pet kategorij. Zmagovalci iz vsake kategorije letošnjega natečaja bodo razglašeni 25. marca 2021. Zmagovalce iz štirih kategorij bo izbrala komisija, zmagovalca v kategoriji za najbolj priljubljeno prakso pa bomo izbirali vsi mi kot evropska javnost.

Natečaj, že tretji po vrsti od leta 2019 dalje, organizira Evropska komisija v sodelovanju z Evropsko mrežo za razvoj podeželja (ENRD) in nacionalnimi mrežami za podeželje. Tokratne teme natečaja se obračajo v prihodnost, v duhu načrtovanja nove skupne kmetijske politike in dolgoročne vizije podeželskih območij.

Predstavitev EIP projekta Seneno meso in mleko si lahko ogledate TUKAJ.

Vabljeni k glasovanju za slovenski projekt in več o samem natečaju si lahko preberete TUKAJ.