Vključitev v sheme kakovosti

Morda razmišljate o vključitvi v postopek certificiranja katere od shem kakovosti, ki bi vam prinesle dodaten prihodek, prepoznavnost pridelkov/proizvodov in posledično morda tudi lažje trženje,…?

Kot ponudnik storitev, vas IKC UM seznanja s shemami kakovosti, ki jih imate možnost certificirati.  Za nekatere od shem kakovosti lahko pridobite tudi neposredna plačila programskega obdobja Skupne kmetijske politike 2023-2027 (SKP). V SKP 2023-2027 so novost neposredna plačila za Integrirano pridelavo in Seneno prirejo.

Na Inštitutu za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru (kratko IKC UM) izvajajo certificiranje za:

–        Ekološko kmetijstvo (možnost pridobitve neposrednih plačil (informativni zneski v prilogi) ter povračila dela stroška kontrole za prvih 5 let iz Podukrepa M3.1)

–        Zaščiteni kmetijski pridelki in živila (Seneno mleko, Kozje seneno mleko, Ovčje seneno mleko možnost  pridobitve neposrednih plačil v znesku 148,37 €/ha za površine na katerih se prideluje voluminozna krma za travojede živali) ter povračila dela stroškov kontrole za prvih 5 let)

–        Integrirana pridelava sadja, grozdja, poljščin, zelenjave in hmelja (IP) (možnost pridobitve neposrednih plačil (informativni zneski v prilogi) ter povračila dela stroška kontrole za prvih 5 let)

–        Izbrana kakovost (IK)

–        Standard „Pridelano/proizvedeno brez GSO“

–        Standard „Naravna in ekološka kozmetika“

–        Standard “Seneno meso”

–        Demeter, GlobalG.A.P., V-Label (izvajanje kontrol)

POZOR! V primeru želje po uveljavljanju neposrednih plačil za Ekološko kmetijstvo, Integrirano pridelavo ter Seneno prirejo je potrebna prijava v postopek certificiranja do 28. 2. 2023!!

 

Za pridobitev prijavne dokumentacije katere od navedenih shem ali želje po prejemu klica s strani IKC UM izpolnite interes za certificiranje s klikom na povezavo https://www.ikc-um.si/predprijava-v-postopek-certificiranja

Za podrobnejše informacije, smo vam na voljo na vseh kontaktih navedenih na naši spletni strani www.ikc-um.si